Gaziantep Üniversitesi ilklere imza atmaya devam ediyor.
Malum Tıp Fakültelerinde son sınıf "intörn" olarak okunuyor.
Tıp Fakültesi öğrencileri ilk beş yılda aldıkları teorik bilgilerden sonra son sınıfı bir doktor gibi hastane klinik veya servislerinde yapmaktadırlar.
Bu uygulama doktor adaylarının işlerine heyecanla başlamalarında çok önemli kabul görmektedir.
Üniversitemiz, bu güzel uygulama diğer fakültelerde de yapılabilir mi diye iki yıl önce mühendislik fakültesinde pilot bir uygulama gerçekleştirdi.
Pilot uygulamadan o kadar güzel sonuçlar alındı ki uygun olan diğer fakülteler de kapsama alındı.
2014 yılından itibaren Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi öğrencileri de intörn kapsamına alındı.
Sekiz yarıyıl olan eğitim öğretim dönemi yedi yarıyıla çekilerek İİBF öğrencilerimiz son yarıyıllarını meslekleri ile ilgili bir kurumda çalışarak geçirecekler.
Tıp Fakültesindeki uygulama, Mühendislik Fakültesindeki pilot uygulamanın olumlu sonuçlarından sonra intörn uygulamasının İİBF öğrencileri için öneminin farkındayız.
Öğretim elemanları olarak tabi ki öğrencilerimize teorik bilgileri veriyoruz ancak meslek hayatında bazen teorik bilgiler eksik kalabiliyor.
Bizler de kurum ve kuruluşlarımızın uygulamay dönük pratik bilgilerinden öğrencilerimizin öğrenebileceği çok şeylerin olacağını düşünüyoruz.
Firmalarımızın bu gücünden yararlanarak piyasanın ihtiyaç duyduğu daha nitelikli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.
Firmalarımızı eğitimin bir parçası olarak görmek istiyor ve firmaların bu sürece sahip çıkmasını bekliyoruz.
Öğrencilerimiz kabul eden firmalarımız dört ay boyunca bu öğrencilerimizi misafiri kabul edecekler.
Bu öğrencilerimiz bir stajyer öğrenci gibi değil, okudukları bölüm ile ilgili kurum ve kuruluşun bir personeli gibi çalışmak durumundadırlar.
Her firmanın bir yetkilisi öğrencilerimize danışman olacak ve bu danışman öğrencimize hocalık yapıp not verecektir.
Eğer firmanın yetkilisi bir öğrencimize yetersiz not verdiyse öğrencimiz Okulu'ndan mezun olamayacaktır.
Öğrencilerimiz, kurum ve kuruluşlara hiçbir mali külfet getirmeyecekler.
SGK pirimlerini üniversitemiz yatıracaktır.
Yemek, ulaşım ve maaş gibi konular kurum ve kuruluşlarımızın takdirine bırakılmıştır.
Bu uygulama ayni zamanda sürdürülebilir niteliktedir.
2014 yılından itibaren yılda iki dönem devam edecektir.
İİBF olarak biz tüm hazırlıklarımızı yaptık.
Gaziantep'teki tüm kurum ve kuruluşlara davet mektubu gönderdik, göndermeye devam edeceğiz.
Şimdi söz sırası kurum ve kuruluşlarımızda.
Lütfen davetimize imkanlarınız ölçüsünde kontenjan bildirmenizi bekliyoruz.
Bizleri bu konuda yalnız bırakmayın.
Not: Kurum veya kuruluş İŞKUR'un talep ettiği belgeleri eğer öğrenci tamamlarsa her bir öğrenciye 4 ay boyunca günlük 25 TL ücret verebilecektir.